Matfyz na Vědeckém jarmarku

14. září 2015
Ve středu 9. září se v Dejvicích konal již 3. ročník Vědeckého jarmarku, kterého se Matfyz zúčastnil po boku dalších fakult Univerzity Karlovy.

Ve středu 9. září se v Dejvicích konal již 3. ročník Vědeckého jarmarku, kterého se Matfyz zúčastnil po boku dalších fakult Univerzity Karlovy.

Dejvický „kulaťák“ se od rána hemžil zástupy různě starých žáků základních i středních škol. Rozmanitý výběr vzdělávacích atrakcí jednotlivých škol vytvořil z volného prostranství divoké korzo, jehož návštěvnost se každý rok pohybuje kolem 10 tisíc.

Program Matfyzáckého stánku se letošní rok vznášel ve vzduchu. Naši kolegové totiž jako názorné pomůcky pro slunný podzimní den zužitkovali žonglování a drony. Na zájemce z řad studentů tak u našeho stánku čekala odpověď na otázku, jaká matematika se skrývá v žonglování a proč je vhodné jevy jako žonglování matematicky popisovat. Kromě počítačové simulace nechyběly praktické ukázky a možnost si žonglování vyzkoušet na vlastní kůži.

Vědecký jarmark pod záštitou profesora Václava Pačese organizuje nezisková organizace VĚDA NÁS BAVÍ, jejímž cílem je hravou formou přiblížit vědu zejména studentům, žákům, ale i zvídavým dospělým. - OMK -