Blíží se Matematický Náboj 2016

14. března 2016
Baví vás řešit zajímavé matematické úlohy? Rádi poměřujete síly s ostatními? Chcete strávit den netradičně a seznámit se s novými lidmi? Tak utvořte tým a přihlaste se na Náboj!

Baví vás řešit zajímavé matematické úlohy? Rádi poměřujete síly s ostatními? Chcete strávit den netradičně a seznámit se s novými lidmi? Tak utvořte tým a přihlaste se na Náboj!

Náboj je soutěž určená pětičlenným týmům středoškoláků, kteří mezi sebou soupeří v tom, kdo v časovém limitu vyřeší nejvíce matematických úloh. Soutěží se ve dvou kategoriích. Za juniorskou kategorii se mohou účastnit studenti nejvýše druhých ročníků středních škol. Seniorská kategorie je otevřena týmům s libovolným věkovým složením.

Letošní ročník matematického klání se uskuteční v pátek 15. dubna 2016Kongresovém centru v Praze a v Matematickém ústavu Slezské univerzity v Opavě. Současně proběhne také v Bratislavě, Košicích a v dalších osmi evropských městech.

Svůj tým můžete do soutěže zaregistrovat prostřednictvím formuláře, který najdete na stránkách soutěže. Za každou školu se v každé kategorii může účastnit pouze jeden tým.

Registrace budou spuštěny 14. března a poběží do 8. dubna 2016. S přihlášením rozhodně neotálejte, protože počet týmů je omezený!

A jak soutěž probíhá? Na začátku obdrží každý tým zadání šesti příkladů. Záleží jen na soutěžících, jak si úlohy rozdělí a v jakém pořadí je budou řešit. Jakmile tým jeden z příkladů správně vyřeší, získá zadání dalšího. Vyhrává ten, kdo má na konci časového limitu nejvíce správně vyřešených úloh. Podrobné znění pravidel najdete zde.

Na nejlepší týmy čekají zajímavé ceny. V předchozích ročnících to byly například kvadrokoptéry, čtečky knih nebo různé deskovky. Další informace najdete na stránkách Náboje nebo se podívejte, jaký byl Náboj 2015.

– OMK –