Refektář v modrém

4. března 2015
Další fakultní koncert patřil na začátku března skupině Blue Effect. Rocková skupina beznadějně „vyprodala“ malostranský refektář.

Další fakultní koncert patřil na začátku března skupině Blue Effect. Rocková skupina beznadějně „vyprodala“ malostranský refektář.

Blue Effect hraje s různými peripetiemi od roku 1968. Kytarista Radim Hladík, jako reprezentant zakládající generace, udává tón i dnes.

„Když jsem si dnes bral na sebe modrou košili a modrou matfyzáckou kravatu, došlo mi, že lépe se na dnešní koncert připravit nemohu,“ vtipkoval v úvodní řeči děkan prof. Jan Kratochvíl. Legendární Radim Hladík nejprve vyjádřil poděkování za to, že kapela může hrát na tak váženém místě, jako je jezuitská kolej. Dokonce uvedl, že na váženějším místě ještě kapela nehrála.

Potom se konečně hudba rozezněla historickým prostorem. Atmosféra koncertu gradovala, netradiční barokní prostor ještě umocnil charakteristický zvuk kapely. Nakonec došlo i na slavnou hru na kytaru za krkem.

Refektář MFF UK zřejmě nepamatuje tolik emocí, poprvé zažil spontánní zpěv publika v závěru koncertu. Zatím žádný z fakultních koncertů navíc neoslovil tolik zájemců napříč všemi generacemi. Blue Effect zkrátka potvrdil, že patří k naprosté klasice.

Fakultní koncerty pro zaměstnance, studenty a přátele Matfyzu budou pokračovat po celý rok 2015. Všichni zájemci mohou počítat vždy s prvním úterým v měsíci, kromě akademických prázdnin. Podrobnosti zveřejníme v dohledné době opět na fakultním webu.

- OMK -